Hoppa till innehåll

Bytt är bytt!

Att byta kläder är både enkelt och roligt! Det är gratis, bra för miljön, stillar shoppingnerven som vaknar ibland och ger chans att prova kläder man kanske inte provat annars. Sveriges största klädbytardag är ett årligt och återkommande evenemang som Naturskyddsföreningen arrangerar.

Foto: Artificial Photography Unsplash

Workshop

ATT RE:MAKEA EN T-SHIRT!

SKOLA Åk 1-9

Workshop som väcker elevernas nyfikenhet för tyg och återbruk och ökar deras kunskap om kläder, konsumtion och hållbarhet.

Vi berättar om klädproduktionens och vår klädkonsumtions påverkan på människa och miljö. Var kommer våra kläder ifrån? Vad är tyg gjort av? Vad kan vi göra istället för att köpa nytt? Eleverna återbrukar sedan av t-shirts och får möjligeht att använda sin kreativitet och skapa något nytt av gammalt att ta med sig hem.

För att kunna ge varje elev det stöd den behöver i sitt skapande och möjlighet att färdigställa sitt alster arbetar vi gärna i halvklass. Vid större antal elever behövs extra deltagande av personal från skolan. Det ska alltid finns en närvarande personal som känner eleverna vi möter.

Antal elever: 10-15

Tidsåtgång: 90 minuter

Pris: 5500:- exkl moms och körersättning

Har du missat årets stora klädbytardag men är ändå sugen? Skapa ett eget evenemang! Det funkar fin, fint att byta med några vänner, grannar eller kollegor på AW.

Enklast är att alla tar med lika många anta plagg. Alla plaggen läggs i en hög. Sedan får alla ta ett bestämt antal plagg vid en första runda runt bordet. Sen provar alla och lägger tillbaka det som inte passade. Sen fortsätter man igen med en ny runda . Enkelt? jajamensan!

BYTA lokalt – online!

Jodå, nu har bytesbutiken Swop Shop dragit igång en onlineservice där du kan nå andra online att byta med, lokalt.