Hoppa till innehåll

Workshop & Temadag

BARN & UNGDOM

Från att vi startade år 2018 har vi haft lyckan att få möta ett stort antal elever och berättat om hur kläder tillverkas. Hur det påverkar människor på andra sidan jorden, deras närmiljö och vad vi kan göra för att bidra till en hållbar framtid, för alla. Det har varit otroligt givande att möta så många! 

Vi fortsätter såklart åka ut till flera skolor, bibliotek och kulturskolor och berättar. Hör av er så skapar vi tillsammans ett evenemang som passar just er!

Vi är godkända Skapande skola aktörer.

Workshop ATT RE:MAKEA EN T-SHIRT!

SKOLA Åk 1-6

Workshop som väcker elevernas nyfikenhet för tyg och återbruk och ökar deras kunskap om kläder, konsumtion och hållbarhet.

Vi berättar om klädproduktionens och vår klädkonsumtions påverkan på människa och miljö. Var kommer våra kläder ifrån? Vad är tyg gjort av? Vad kan vi göra istället för att köpa nytt?

Sedan återbruksslöjdar eleverna av t-shirts och får använda sin kreativitet och skapa något att ta med sig hem.

För att kunna ge varje elev det stöd den behöver i sitt skapande och möjlighet att färdigställa sitt alster arbetar vi gärna i halvklass. Vid större antal elever behövs extra deltagande av personal från skolan. Vi ser helst att det alltid finns en närvarande personal som känner de elever vi möter.

Antal elever: 10-15

Tidsåtgång: 90 minuter

Temadag KLÄDER, KONSUMTION & HÅLLBARHET

SKOLA Åk 1-9

Planerar ni en temavecka inom Hållbarhet? Låt oss vara en del av den! Vi skapar tillsammans med er en dag med fokus på kläder, miljö och människan bakom symaskinen.

Aktiviteterna under dagen varierar, utifrån era behov och möjligheter. Vi kan inspirera till eget skapande med stor kreativitet i återbrukat material. Jobba med värderingsövningar som får eleverna att tänka till kring sina egna vanor och val vilket ger en bra grund för samtal och diskussioner. Eller berätta om verklighetens textilproduktion och klädkonsumtion, bakom loggor och reklam. 

För vem gör egentligen kläderna vi bär? Hur påverkas deras liv utav vår klädkonsumtion? Vad innebär produktionen för vår miljö? Vad är egentligen tyg? Vad kan vi göra annorlunda och vilka val har vi?

Tillsammans skapar vi en hållbar dag!

Antal elever: från 30 stycken till hela skolan.

Tidsåtgång: heldag

BOKA HÄR

Skicka en bokningsförfrågan så återkommer vi med bokningsbekräftelse inom en arbetsvecka.