Hoppa till innehåll

Workshop & Temadag

BARN & UNGDOM

Från starten år 2018 har vi haft lyckan att möta ett stort antal elever och få berättat om hur kläder tillverkas. Hur det påverkar människor på andra sidan jorden, deras närmiljö och vad vi kan göra för att bidra till en hållbar framtid, för alla. Det har varit otroligt givande att möta så många! Vi fortsätter åka ut till skolor, bibliotek och kulturskolor och berättar. Hör av er så skapar vi tillsammans ett evenemang som passar just er!

Vi är godkända Skapande skola aktörer.

Workshop

ATT RE:MAKEA EN T-SHIRT!

SKOLA Åk 1-9

Workshop som väcker elevernas nyfikenhet för tyg och återbruk och ökar deras kunskap om kläder, konsumtion och hållbarhet.

Vi berättar om klädproduktionens och vår klädkonsumtions påverkan på människa och miljö. Var kommer våra kläder ifrån? Vad är tyg gjort av? Vad kan vi göra istället för att köpa nytt? Eleverna återbrukar sedan av t-shirts och får möjligeht att använda sin kreativitet och skapa något nytt av gammalt att ta med sig hem.

För att kunna ge varje elev det stöd den behöver i sitt skapande och möjlighet att färdigställa sitt alster arbetar vi gärna i halvklass. Vid större antal elever behövs extra deltagande av personal från skolan. Det ska alltid finns en närvarande personal som känner eleverna vi möter.

Antal elever: 10-15

Tidsåtgång: 90 minuter

Pris: 5500:- exkl moms och körersättning

Temadag

KLÄDER, KONSUMTION & HÅLLBARHET

SKOLA Åk 1-9

Planerar ni att arbeta med temat Hållbarhet? Låt oss vara en del av era aktiviteter! Vi skapar tillsammans med er en dag med fokus på kläder, miljö och människan bakom symaskinen.

Aktiviteterna under dagen varierar, utifrån era behov och möjligheter. Vi kan inspirera till eget skapande med stor kreativitet i återbrukat material. Jobba med värderingsövningar som får eleverna att tänka till kring sina egna vanor och val vilket ger en bra grund för samtal och diskussioner. Eller berätta om verklighetens textilproduktion och klädkonsumtion, bakom loggor och reklam. 

För vem gör egentligen kläderna vi bär? Hur påverkas deras liv utav vår klädkonsumtion? Vad innebär produktionen för vår miljö? Vad är egentligen tyg? Vad kan vi göra annorlunda och vilka val har vi? Tillsammans skapar vi en hållbar dag!

Antal elever: från 30 stycken till hela skolan.

Tidsåtgång: heldag

Pris: kontakta oss nedan för offert

BOKA HÄR

Skicka en bokningsförfrågan så återkommer vi med bokningsbekräftelse inom en arbetsvecka.