Hoppa till innehåll

Workshops

BARN & UNGDOM

Från starten år 2018 har vi haft lyckan att möta ett stort antal elever och få berättat om hur kläder tillverkas. Hur det påverkar människor på andra sidan jorden, deras närmiljö och vad vi kan göra för att bidra till en hållbar framtid, för alla. Det har varit otroligt givande att möta så många! Vi fortsätter åka ut till skolor, bibliotek och kulturskolor och berättar. Hör av er så skapar vi tillsammans ett evenemang som passar just er!

Vi är godkända Skapande skola aktörer.

ATT RE:MAKEA EN T-SHIRT!

SKOLA Åk 1-9

Workshop som väcker elevernas nyfikenhet för tyg och återbruk och ökar deras kunskap om kläder, konsumtion och hållbarhet.

Vi berättar om klädproduktionens och vår klädkonsumtions påverkan på människa och miljö. Var kommer våra kläder ifrån? Vad är tyg gjort av? Vad kan vi göra istället för att köpa nytt? Eleverna återbrukar sedan av t-shirts och får möjligeht att använda sin kreativitet och skapa något nytt av gammalt att ta med sig hem.

För att kunna ge varje elev det stöd den behöver i sitt skapande och möjlighet att färdigställa sitt alster arbetar vi gärna i halvklass. Vid större antal elever behövs extra deltagande av personal från skolan. Det ska alltid finns en närvarande personal som känner eleverna vi möter.

Antal elever: 10-15

Tidsåtgång: 120 minuter

Pris: 6500:- exkl moms och körersättning

KLÄDER, KONSUMTION & HÅLLBARHET

SKOLA Åk 7-9 & Gymnasium

Det här är en ögonöppnande interaktiv workshop där vi berättar om klädproduktionens och vår klädkonsumtions påverkan på människa och miljö.

Detta blandar vi med värderingsövningar och aktiviteter kopplat till ämnet och de globala målen. Vi går också in på verkligheten bakom loggor och reklam.

Vi berättar om de som faktiskt gör våra kläder och hur deras liv påverkas av vår konsumtion. Vad innebär klädproduktionen för miljön? Vad är egentligen tyg? Vilka val har vi att göra?

Eleverna får tips på hur de enkelt kan göra mer hållbara val och vilken skillnad det gör i praktiken.

Tillsammans med vår lärarhandledning med värderingsfrågor kring ämnet och en guide till praktiskt remake/återbruk kan pedagogen/pedagogerna välja att arbeta med ämnet både före och efter föreläsningen.

Tidsåtgång: 45 + 45 minuter

Pris: kontakta oss för offert

BOKA HÄR

Skicka en bokningsförfrågan så återkommer vi med bokningsbekräftelse inom en arbetsvecka.

  Din telefon (obligatoriskt)

  Jag vill boka (obligatoriskt)

  Beräknat antal deltagare/åhörare

  Vilket datum? (obligatoriskt)

  På plats eller digitalt? (obligatoriskt)

  Ditt meddelande