Hoppa till innehåll

Om oss

Sara Hillersberg – Föreläsare och workshopledare

Sara driver Atelje Återbruk i Wadköping i Örebro och syr till privatkunder, företag, teatrar och utställningar. År 2018 vann Sara Örebro läns Energi- och klimatpris som ”Årets inspiratör”.

Ta tillvara, återbruka och arbeta för omställning har följt Sara sen barnsben. Efter flera år som sömmerska och kostymdesigner med fokus på textilt återbruk har Sara en fylld idebank och stor erfarenhet av att ta tillvara och ge tyg och kläder en andra chans. Tillsammans med berättelsen om textilbranschens verklighet är Sara en engagerad och uppskattad föreläsare.

Anna Nilsson – Föreläsare och verksamhetsutvecklare

Hållbar är långt ifrån vad den textila branschen är och den styrs av valen vi gör varje dag. Anna entusiasmerar och inspirerar, med övertygelse om att detta går att ändra. Hennes mål är att berätta för alla som vill lyssna om den verklighet som många inte ens vet finns, men som vi varje dag bär bevis på.

I mötet mellan omställning, hållbart mode och ta tillvara, där är Anna. Hon har alltid handlat second hand och vintage och lappat och lagat. Efter arbete utanför den cirkulära ekonomin, med privata vinstkrav som mål, bytte Anna väg. I arbetet som rådgivare och projektledare till kooperativa och sociala företag mötte Anna en ny verklighet. Där och då blev det klart för henne att det enda rätta är att arbeta, tillsammans, för en hållbar framtid.